Europaforum - Hässleholm

Europaforum
MENY

Publicerat den: 2019-03-14 14.59

Nyheter

 

Europaforum 2020 hålls den 18-19 maj

Årets Europaforum kommer äga rum under måndagen den 18 maj och tisdagen den 19 maj. Likt förra årets upplaga kommer även årets event att avhandla olika frågor och teman, däribland Sveriges 25-åriga EU-medlemskap, den nya kommissionen och dess prioriteringar, klimat och miljö, ekonomisk-politiska frågor och mycket mer.


2019 blev ur många hänseenden ett händelserikt EU-år med bl.a. Europaparlamentsval och löpande Brexit-förhandlingar som slutligen resulterade i en överenskommelse som möjliggjorde för Storbritanniens uttåg ur den Europeiska Unionen förra veckan; centrala EU-frågor som ur ett eller annat perspektiv avhandlades under förra årets event. 2020 kommer bli ett minst lika betydande år för EU där t.ex. det nya europeiska förhållandet mellan Storbritannien och EU ska förhandlas fram och den nyvalda kommissionen, med ordförande Ursula von der Leyen i spetsen, ska dra igång sitt arbete på allvar. Dessa, och många andra aktuella och viktiga EU-frågor som nämnt ovan, kommer att belysas och diskuteras under två fullspäckade dagar i Hässleholm i maj!


Europaforum hålls, precis som föregående år, i Hässleholm Kulturhus. Arrangemanget är gratis, men föranmälan krävs. Anmälan öppnar i slutet av mars och görs via vår hemsida.


Håll gärna koll på vår webb och sociala medier där vi kontinuerligt under våren kommer att presentera information kring bekräftade talare, tema och seminarier för årets event! Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrevlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Varmt välkomna till Europaforum Hässleholm 2020!


Publicerat den: 2020-02-05 kl: 11.22


Länsförsäkringars företagsmingel

Välkommen till Europaforums och Länsförsäkringars företagsmingel på Hotell Statt i Hässleholm!


Vi bjuder på mingelmat och dryck. Lyssna på säkerhetsexperten David Jacoby om hur du och ditt företag blir trygga på internet. David arbetar på Kaspersky och har runt 15 års erfarenhet inom IT-säkerhetsbranschen. Han ger dig en inblick i aktuella hot och hur vi

kan öka medvetenheten om säkerhet och bekämpa cyberbrottslingarna. David är en eftertraktad expert i TV och media och är den som står för expertkunskaperna i Millennium-trilogin.


Datum: 8 maj 2019, kl. 16.00 – 18.30

Plats: Festvåningen på Hotell Statt


Det finns ett begränsat antal platser, anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast den 3 majPublicerat den: 2019-05-01 kl: 18.37

 

Program till Europaforum 2019 och öppen anmälan

Europaforum Hässleholm släpper idag programmet för årets Europaforum, som sker den 7-9 maj i Hässleholm. Anmälan är nu öppen och görs via Europaforums hemsida. Anmälan är, precis som tidigare år, gratis!

Europaforum Hässleholm 2019

Årets Europaforum kommer att ha extra stort fokus på det stundande Europaparlamentsvalet den 26 maj, och i samband med detta lyfta frågor som klimat, säkerhet, försvar och hälsa. Två valdebatter med samtliga partiers toppkandidater till Europaparlamentet kommer också att arrangeras – ett tillfälle för dig att ta reda på partiernas hjärtefrågor mitt under valkampanjen.


Anmälningsformulär och programpunkter hittar du här på vår hemsida under EUROPAFORUM 2019 -> PROGRAM 2019 eller genom att klicka häröppnas i nytt fönster. Anmälan görs separat till respektive dag och programpunkt så var noggrann och läs gärna igenom programmet så att du anmäler dig till rätt tillfälle.


Deltagande i Europaforum Hässleholm 2019 är som vanligt kostnadsfritt och öppet för allmänheten.


Varmt välkommen!

 

Pubicerat den: 2019-03-28 kl: 13.48

Valdebatter under Europaforum 2019

Valdebatter inför Europaparlamentsvalet

Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet och prognoser tyder på ett rekordhögt valdeltagande i Sverige! Under Europaforum laddar vi upp inför detta ödesval och reder ut vad det egentligen är vi väljer och vad Europaparlamentet egentligen gör. Tisdag eftermiddag, den 7 maj, kommer två valdebatter hållas med partiernas toppkandidater, bl.a. Heléne Fritzon (S), Sara Skyttedal (KD), Soraya Post (Fi) och Jessica Stegrud (SD). Debatten kommer att modereras av Sydsvenskans politiska chefredaktör Heidi Avellan.


Vi ser framemot en givande och spännande debatt!

 

Pubicerat den: 2019-03-14 kl:10.03

Lansering av Europaperspektiv 2019 - Nationalstatens återkomst

Europaperspektiv 2019 - EU och nationalstatens återkomst. Foto: Europaperspektiv

Europaperspektiv 2019.

I Europaperspektiv 2019 diskuterar svenska forskare och experter hur EU påverkas av nationalstatens stärkta roll i dagens globala politiska klimat. Diskussionen tar bl.a. upp balansgången mellan populistiska strömmningar, mellan- och överstatlighet samt EU-rättens roll gentemot nationernas suveränitet. Den 13 mars kl 13-17 hålls ett bokseminarium i Malmö börshus med lansering av boken, panelsamtal, diskussioner och expertpaneler med bl.a. Gunnar Hökmark (M), Heléne Fritzon (S) och Katarina Areskog Mascharenhas som gäster.


Inbjudan och länk till anmälan hittar du härPDF (pdf, 540.8 kB).


Mer info på: http://www.europaperspektiv.se/länk till annan webbplats

 

Pubicerat den: 2019-03-04 kl: 14.58

Professor Otto Cars till Europaforum 2019

Foto: ReActGroup

Otto Cars, Founder and Senior Advisor ReAct Europe

Otto Cars är professor vid Uppsala universitet. Hans forskningsområden innefattar bl.a. infektionssjukdomar och antibiotikaresistens. Han var drivande för etableringen av nätverket ReAct och 2017 utsågs han till en av experterna i FN:s samverkansgrupp mot antimikrobiell resistens (AMR). Antiobiotikaresistens är ett högaktuellt ämne i dagens samhällsdebatt och Cars har länge arbetat för att uppmärksamma frågan på nationell och internationell nivå.


Vi ser framemot Cars medverkan under Europaforum Hässleholms seminarium kring antibiotikaresistens onsdagen den 8 maj!
 

 

Pubicerat den: 2019-02-18 kl: 09.22

Vi välkomnar Magnus Ranstorp till Europaforum 2019

Foto: Försvarshögskolan

Magnus Ranstorp, terrorforskare Försvarshögskolan

Magnus Ranstorp är i grunden statsvetare med rötter i Hästveda, Hässleholms kommun. Han är en av Sveriges ledande experter rörande terrorism och förebyggandet av våldsbejakande extremism. Han är docent vid Försvarshögskolan och konsulteras ofta av såväl svenska som internationella organisationer. Han var den förste att kartlägga Libanesiska Hizbollah och dess kopplingar till internationell terrorism, han var med och grundade ansedda Centre for the Study of Terrorism and Political Violence (CSTPV) vid St: Andrews universitetet och var konsult åt CNN under terrorattacken på World Trade Center.
Vi ser väldigt mycket fram emot att höra Magnus under Europaforum Hässleholm!


 

Pubicerat den: 2019-02-07 kl: 16.05

Dela sidans innhåll: