Europaforum - Hässleholm

Europaforum
MENY

Europeisk Filmfestival

LUX Filmdagar kommer till Europaforum Hässleholm och visar 2016 års finalister och vinnaren av priset "LUX Film Prize". Filmfestivalen är ett samarbete mellan Europaparlamentets informationskontor i Sverige, Europa Direkt Hässleholm och Europaforum Hässleholm.

 

Filmfestivalen ger dig som besökare möjlighet att uppleva olika synpunkter på några av de mest aktuella sociala och politiska frågor i dagens Europa. Filmerna visar också upp mångfalden av europeiska tradtioner och värderingar samtidigt som de även belyser våra gemensamma Europeiska värderingar.


Deltagande i filmfestivalen är kostnadsfritt och kräver ingen anmälan. Det finns dock ett begränsat antal platser och vi tillämpar principen "först till kvarn" vid samtliga visningar. För att vara säker på att få en plats i salongen kan det därför vara bra att komma en stund innan utsatt tid för visningen.

 

Lokal

Samtliga filmer visas på Parkbiograferna i Hässleholm Kulturhus. 

Måndag 28 augusti - Toni Erdmann (Vinnaren av 2016 års LUX-Pris)

19.00 - ca. 21.45

En pappa kommer oannonserad från Tyskland för att besöka sin dotter i Rumänien där hon arbetar som företagskonsult på ett uppdrag i Bukarest. När han träffar sin dotter upptäcker han att hon inte finner någon glädje i tillvaron och väljer då att anta identiteten "Toni Erdmann" som ovälkommet börjar dyka upp i dotterns liv.

Tisdag 29 augusti - Mitt liv som Zucchini

19.00 - ca 20.15

Baserad på en roman av Gillier Paris tar denna film med dig på en resa tillsammans med en modig liten pojke med öknamnet Zucchini. När Zucchinis mamma dör omplaceras han till ett barnhem där han omges av barn som, precis som han själv, fått sina törnar i livet.

Torsdag 28 augusti - När jag öppnar mina ögon

19.00 - ca 20.45

Filmer utspelar sig några månader före den arabiska våren och följer en ung kvinnas liv i Tunisien under sommaren 2010. När Ben Alis styre närmar sig sitt slut går Farah med i en politiskt engagerad rockgrupp "Joujma" trots hennes föräldras ovilja. Genom bandet upptäcker Farah nöjena i Tunis nattliv men också den mörka sidan av en regim som övervakar och infiltrerar hennes vardag.

Dela sidans innhåll:

Hässleholms Kommun